ONDERHOUD MARITIEME SECTOR

Goed werk valt of staat met een gedegen aanpak, een goed advies en heldere afspraken. Met kwaliteit als uitgangspunt van het geheel.

Onder de noemer “Marine Coatings” scharen zich diverse coatings voor het maritieme segment. Bijvoorbeeld antifouling, dekverf, anti slip coating, bilgeverf en diverse beschermende coatings speciaal bestemd voor de zware weersomstandigheden van maritieme omgevingen.

Welke coating geschikt is voor uw schip is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder lokale wet- en regelgeving, aanbrengmethode en soort ondergrond.

MARINE COATINGS BOVEN DE WATERLIJN

Met coating voor boven de waterlijn bedoelen we alle coatings die gebruikt worden voor het scheepsdek, interieur en alle andere delen van een schip boven de waterlijn. Ze beschermen een schip tegen zee, weersomstandigheden en algemene slijtage door zand, krassen en gebruik.In wezen zijn er 3 soorten coating voor boven de waterlijn: 1 component polyurethaan, 2 component polyurethaan en Alkydverf. Genoemde coatings zijn alleen bestand tegen water, slijtage en UV-straling en behouden hun kleur, finish en werkzaamheid in zelfs de meest zware weersomstandigheden.

MARINE COATINGS ONDER DE WATERLIJN

Scheepsonderdelen onder de waterlijn hebben te maken met continue blootstelling aan zeewater. Voor dit deel van het schip is een aangroeiwerende coating de meest gebruikte optie. Aangroei (ook wel biofouling genoemd) zorgt niet alleen voor esthetische problemen; de aangroei van algen, micro-organismen, planten en dieren zorgt er ook voor dat een schip vertraagt, meer brandstof verbruikt en de ondergrond beschadigt.

Dekverf en tank coatings

Trappen, scheepsdekken en offshore bruggen en looppaden kunnen gevaarlijk glad worden bij nattigheid. Om bemanning en passagiers te beschermen tegen slipgevaar, moet een schip voldoende slipveiligheid bieden. Speciale non slip coating kan hieraan bijdragen. Ook is het mogelijk om losse anti slip korrels toe te voegen aan 2 componenten coatings.Watertanks, vrachttanks, afvalwatertanks etc. zijn belangrijke onderdelen van een ship die bescherming behoeven. De juiste tank coating of tank lining zorgt ervoor dat de inhoud niet vervuilt en er eventueel makkelijk van vracht kan worden gewisseld.

Op een schip van gemiddelde grootte zit al snel 90 tot 125 ton aan marine coating. Het aanbrengen is een specialistische veeleisende klus die vaak onder tijdsdruk moet worden uitgevoerd. Onze

MARINE COATINGS WIJ HELPEN U VERDER

WIJ KUNNEN DIT VOOR U VERZORGENMET PRODUCTEN VAN : International Paint (Akzo Nobel), Jotun Paints, Sigma Marine & (PPG) Protective and Marine Coatings Netherlands bv, Steelpaint Benelux en Transocean Coatings. Deze coatingproducenten zijn continu aan het onderzoeken hoe ze maritieme scheepvaart coatings kunnen verbeteren. Met succes: er worden namelijk regelmatig nieuwe innovatieve coatings, recepturen en toepassingsmanieren ontwikkeld.